top of page

Jaaropleiding

BUSINESS 
 

In een wereld waar bedrijven steeds meer worden beoordeeld op hun impact, introduceert BFA een baanbrekende opleiding speciaal ontworpen voor de ondernemer van de toekomst. Deze opleiding, die zich niet alleen focust op het opbouwen van een succesvolle business maar ook op het maken van een positieve impact, biedt een diepgaande kijk op essentiële vakgebieden zoals online marketing, branding, financiën, en meer. Met een curriculum dat is opgesteld door experts in het veld, bereidt deze opleiding je voor om je onderneming naar een hoger niveau te tillen, terwijl je bijdraagt aan een betere wereld. 

Schermafbeelding 2024-02-06 om 14.09.29.png

BUSINESS

BIJ ONS LEER JE NIET ALLEEN OVER MODE, MAAR OOK LEER JE ALLE ASPECTEN VAN DE BUSINESS ZODAT JE OOK

 LEERT GELD VERDIENEN.

Schermafbeelding 2024-02-06 om 14.09.44.png

ALLE DISCIPLINES

BFA IS DE ENIGE OPLEIDING WAARBIJ JE AAN DE SLAG KAN MET JOUW PASSIE.

TASSEN, SIERADEN, KLEDING, LINGERIE, SCHOENEN, STYLING!

Schermafbeelding 2024-02-06 om 14.10.04.png

NOMINATIES

BIJ BFA LEIDEN WIJ JOU ZO OP DAT JE ECHT KAN UITBLINKEN IN AL JOUW 

TALENTEN.

ONZE STUDENTEN WORDEN GEZIEN EN VALLEN OP EN WINNEN PRIJZEN!

Schermafbeelding 2024-02-06 om 14.10_edited.jpg

TOEKOMST

NA HET AFRONDEN VAN BFA GAAN ONZE STUDENTEN AAN DE SLAG MET HUN EIGEN BEDRIJF, ZZP’ER BINNEN DE MODE OF BIJ EEN MODEBEDRIJF ALS CREATIVE AAN DE SLAG!

Schermafbeelding 2024-02-06 om 14.21.42.png

DOCENTEN

BIJ BFA ZIJN JOU DOCENTEN MENSEN DIE HEBBEN GEWERKT VOOR O.A. YVES SAINT LAURENT, MARC JACOBS, HUNKEMOLLER, DE BIJENKORF, LACOSTE, VIKTOR & ROLF

SAMENWERKINGEN

BIJ BFA DOEN WIJ SAMENWERKINGEN MET BEDRIJVEN ZOALS DE BIJENKORF.

ZO LEER JE DIRECT HOE HET IN 

DE PRAKTIJK ERAAN TOEGAAT.

Schermafbeelding 2024-02-06 om 14.22.05.png

SFEER

LIEFDE STAAT BIJ ONS OP NUMMER 1.

DIT BETEKENT DAT JE TERECHTKOMT IN EEN LIEFDEVOLLE KLAS WAARBIJ 

IEDEREEN ELKAAR RESPECTEERT EN JE 

JEZELF KAN ZIJN.

Schermafbeelding 2024-02-06 om 14.22.11.png

EVENTS

ALS STUDENT BIJ BFA HEB JE EVENTS MET TOP GASTSPREKERS EN BEDRIJVEN UIT DE INDUSTRIE. WIJ WILLEN DAT JE GEÏNSPIREERD RAAKT EN LEERT NETWERKEN!

De aanmeldingen voor
september 2024 zijn gestart

BELANGRIJKE INFORMATIE
80% van de opleiding zit al vol.
Plan een advies of intakegesprek in en kom erachter of wij bij elkaar passen.
 • TOT WANNEER KAN IK MIJ AANMELDEN?
  Het inschrijven voor de jaaropleiding, avondopleiding en cursussen kan vanaf nu t/m 23 augustus. Echter is het goed om te weten dat wij intake rondes houden, daarom kunnen wij niet garanderen dat je tot 23 augustus kan inschrijven. Als de opleidingen vol zitten is vol ook echt vol.
 • WAT BETEKENT VOL/ WACHTLIJST OF BEPERKT AANTAL PLAATSEN?
  Helaas betekent vol dat jij net je kans gemist hebt. Vol betekent dan ook echt vol, je kan je dan niet meer aanmelden. De wachtlijst betekent: een cursus/opleiding zit nu vol maar dit is nog niet de officiële lijst, er kunnen nog mensen afmelden en dan kan je in aanmerking komen voor nog een plekje!!
 • WAT ZIJN DE TOELATINGSEISEN?
  De jaaropleiding/ avondopleiding en cursus is toegankelijk voor iedereen die zijn of haar dromen wilt najagen. De toelatingsprocedure is in de vorm van een intakegesprek, tijdens dit gesprek wordt er vooral gefocust op je motivatie en doelen. Na dit gesprek wordt er een selectie gemaakt. De minimumleeftijd bij BFA is 16 jaar.
 • WANNEER KRIJG IK BERICHT OVER MIJN AANMELDING EN TOELATING?
  Als je je hebt aangemeld krijg je binnen 10 werkdagen bericht. In dit bericht word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek zal er vooral gefocust worden op je motivatie en je dromen. Na het intakegesprek wordt er een selectie gemaakt of jou motivatie en visie past bij BFA. Nadat de student/cursist de uitslag krijgt met aangenomen, zal de inschrijfprocedure definitief gemaakt worden met een opleidingsovereenkomst. De inschrijving is pas definitief als de opleidingsovereenkomst ondertekend met het betalingsbewijs van de reservering kosten ontvangen is door Business and fashion academy.
 • WAT KOST DE OPLEIDING?
  BFA is een particuliere opleiding, doordat het een particuliere opleiding is, ligt het collegegeld hoger dan bij het gesubsidieerde onderwijs. Met meer budget kan BFA meer investeren in betere docenten, kleinere klassen, leuke projecten en ook meer persoonlijke begeleiding bieden. Hierdoor kan BFA meer tijd in jullie besteden en dit zal leiden tot een positieve werksfeer en leeromgeving. Wat zal leiden tot unieke en gemotiveerde leerlingen die doen wat zij het liefste willen doen. De opleidingen: - Jaaropleiding: €9700,- (betalen in termijnen is mogelijk) - Avondopleiding: €6700,- (betalen in termijnen is mogelijk)
 • HEB IK RECHT OP STUDIEFINANCIERING?
  BFA is een particulieren opleiding dus dit valt niet binnen de voorwaardes van DUO. Je hebt daarom ook geen recht op studiefinanciering.
 • HOE BETAAL IK?
  De volgende betaalopties zijn mogelijk: Jaaropleiding 1. Het totaal bedrag direct betalen via iDEAL. 2. Factuur betaling in 1 termijn. 3. Factuur betaling in 2 termijnen. 4. Factuur betaling in 3 termijnen. 5. Factuur betaling in 6 termijnen. 6. Factuur betaling in 10 termijnen. Avondopleiding 1. Het totaal bedrag direct betalen via iDEAL. 2. Factuur betaling in 1 termijn. 3. Factuur betaling in 2 termijnen. 4. Factuur betaling in 3 termijnen. 5. Factuur betaling in 6 termijnen. 6. Factuur betaling in 10 termijnen.
 • HOE MELD IK MIJ AAN?
  Om BFA-student te worden dien je een intakegesprek te voeren. Het gesprek kan je inplannen via de site van BFA. Binnen twee weken na het voeren van het intakegesprek krijg je te horen of je bent aangenomen.
 • WAT GEBEURT ER ALS JE JE EXAMEN NIET HAALT?
  BFA werkt in 4 periodes de trimesters zijn verdeeld in ongeveer 8 weken. Elk trimester wordt afgesloten tijdens een examenweek waarbij een eindopdracht beoordeeld wordt. Mocht een student/cursist een onvoldoende krijgen, dan zal de student/cursist een herkansing hebben de week na je examenweek.
 • ZIJN ER STAGES?
  Een stage is tijdens de opleiding of cursus bij BFA niet verplicht. Mocht hier een student toch behoefte aan hebben, dan word je hier persoonlijk in begeleid.
 • MINIMUMLEEFTIJD
  De BFA minimumleeftijd is 16 jaar. Mocht je jonger zijn dan 18 jaar en nog niet in het bezit zijn van een startkwalificatie zoals bijvoorbeeld een havo, vwo, mbo niveau 2 of hoger diploma, dan ben je bij BFA nog steeds welkom als je ouders/ verzorgers op de hoogte zijn en als je een vrijstelling van de kwalificatieplicht hebt aangevraagd bij de leerplichtambtenaar in de gemeente waar je woont.
 • WANNEER STAAT MIJN INSCHRIJVING VAST?
  BFA wil samen met jou naar een doel werken, je stimuleren en motiveren. Alleen als deze visie ook voor jouw geld kunnen wij samenwerken. Als je zeker bent van jouw deelname en inzet kan je je aanmelden via de website. Als je aangemeld bent word je uitgenodigd voor een intakegesprek, en hierna ligt de optie tot inschrijven open. Nadat de student/ cursist op de hoogte is gesteld van de door BFA gemaakte selectie, start de inschrijfprocedureen wordt de aanmeldingen definitief gemaakt met een ondertekende opleidingsovereenkomst plus reserveringskosten. De reserveringskosten zal verrekend worden met de rest van het opleidingsgeld.
 • WAAR IS BFA GEVESTIGD?
  BFA heeft twee locaties. De locatie van Business and Fashion Academy in Eindhoven is gevestigd te Stratumseind 32. De locatie in Utrecht is gevestigd op Nieuwegracht 13.
 • NIVEAU
  BFA hanteert een HBO werk- en denkniveau. Binnen Business Fashion Academy leergemeenschap worden studenten opgeleid tot kritische en nieuwsgierige professionals die leven en werken in een multidisciplinaire en internationale samenleving van de business en fashionbranche.
 • REACTIETIJD BUSINESS FASHION ACADEMY
  De reactietijd die BFA hanteert is binnen 24 uur.
 • KLACHTENPROCEDURE
  Mochten er klachten zijn kan de student/ cursist een klacht indienen bij de klachtencommissie van Business and Fashion Academy naar het mail adres: info@businessfashionacademy.nl de klachten worden binnen vier weken verwerkt.
 • ZIJN ER VRIJSTELLINGEN?
  Business Fashion Academy geeft geen vrijstelling(en) op onderdelen van een opleiding/cursus.
 • HOE WORDT DE TOETSING GEDAAN?
  BFA heeft drie periodes en een afstudeerperiode. Aan het einde van ieder periodes krijg je een hoofdvakbeoordeling en een eindtoets van die periodes. Je hebt voor ieder eindtoets herkansingsmogelijkheden. De afstudeerperiode wordt afgerond met een eindexamen. Hiervoor zijn er ook herkansingsmogelijkheden. BFA heeft geen schriftelijke examens. Alle examens zijn praktijkgerichte examens.

INSCHRIJVEN

Ons team staat klaar om jouw vragen te beantwoorden en een geschikte datum en tijd af te spreken.

Bij Business Fashion Academy willen we ervoor zorgen dat je goed geïnformeerd bent en de beste beslissing kunt nemen voor jouw toekomst in de mode-industrie. Door een persoonlijk gesprek in te plannen, zetten we de eerste stap naar het realiseren van jouw carrièredoelen.

 • Wil je meer te weten komen over BFA en hierdoor er achterkomen of BFA ...


  30 min.

 • Wil jij je aanmelden voor de opleiding? Plan dan jou intakegesprek!


  30 min.

TOTAALPAKKET FASHION & BUSINESS 

Bij BFA geloven we in de kracht van ondernemerschap om positieve verandering teweeg te brengen. Onze nieuwe opleiding, speciaal ontworpen voor toekomstige ondernemers en bedrijfseigenaren die hun onderneming naar een hoger niveau willen tillen, biedt niet alleen de essentiële tools en kennis die nodig zijn om een succesvol bedrijf op te zetten, maar legt ook de nadruk op het maken van impact. In een wereld die meer dan ooit behoefte heeft aan innovatieve en duurzame oplossingen, is het ons doel om leiders te vormen die niet alleen streven naar financieel succes, maar ook een positieve bijdrage willen leveren aan de maatschappij en het milieu.

Onze opleiding omvat een breed scala aan vakken, waaronder Business & Future Entrepreneurship, Online Marketing, Branding, Trends, Finance, Recht, Sales, Onderhandelingstechnieken, Communicatie, en het ontwikkelen van zowel een Verkoop- als Salesplan. Elk vak is zorgvuldig samengesteld om je te voorzien van de meest actuele en relevante inzichten in de dynamische wereld van het ondernemerschap.

Deze opleiding staat open voor iedereen die droomt van het starten van een eigen bedrijf of die al een onderneming heeft en klaar is om deze uit te breiden. Een belangrijke voorwaarde is jouw toewijding om impact te maken met je bedrijf. Bij BFA zijn we ervan overtuigd dat jouw succes niet alleen wordt gemeten in winst, maar ook in de positieve verandering die je teweegbrengt.

Sluit je aan bij onze gemeenschap van gedreven ondernemers en laat je bedrijf niet alleen groeien, maar ook een kracht voor goed zijn in de wereld. Samen kunnen we een toekomst bouwen waarin bedrijven de voorhoede vormen van maatschappelijke en ecologische vooruitgang. Ontdek meer over onze opleiding en hoe je deel kunt uitmaken van deze spannende reis naar betekenisvol ondernemerschap. Jouw avontuur naar impact begint hier, bij BFA.

20231016-_DSC0740.jpg

FASHION & ENTREPRENEURSHIP

Naast het verwerven van vakinhoudelijke kennis en vaardigheden, besteedt de jaaropleiding ook aandacht aan ondernemerschap en professionele ontwikkeling. Je leert hoe je jouw eigen merk of bedrijf kan opbouwen, als freelancer aan de slag kan gaan, marketingstrategieën kan ontwikkelen, en zakelijk inzicht kunnen verwerven om succesvol te zijn in de mode-industrie. Je wordt aangemoedigd om kritisch na te denken, creatieve oplossingen te bedenken en te streven naar innovatie.

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

Wat de jaaropleiding van Business Fashion Academy onderscheidt, is de persoonlijke begeleiding en aandacht die elke student ontvangt. We geloven in een kleinschalige aanpak, waarbij de docenten nauw samenwerken met je om jouw individuele behoeften en doelen te realiseren. Hierdoor kunnen we een ondersteunende en stimulerende leeromgeving creëren waarin je volop kan groeien en excelleren.

De Business Fashion Academy heeft mijn passie voor mode en zakelijke vaardigheden samengebracht. Ik voel me ondersteund en uitgedaagd om mijn creativiteit te uiten en tegelijkertijd te leren over de zakelijke kant van de mode-industrie." 

— Naam, titel

BFA ALUMNI SARAH

TOEKOMSTPERSPECTIEF

Na afronding van de jaaropleiding heb je een solide basis gelegd voor jouw toekomstige carrière in de mode-industrie. Je hebt niet alleen de nodige kennis en vaardigheden verworven, maar ook het zelfvertrouwen en de creatieve visie om succesvol te zijn. Bovendien heb je een waardevol netwerk opgebouwd van medestudenten, alumni en professionals uit de modebranche.

Kortom, de jaaropleiding van Business Fashion Academy biedt jou de kans om je onder te dompelen in de fascinerende wereld van de mode. Het is een inspirerend en uitdagend programma dat jou in staat stelt om jouw passie voor mode om te zetten in een bloeiende carrière.

STUDEREN BIJ BFA IN UTRECHT OF EINDHOVEN

Wil jij weten of wij bij elkaar passen?

Plan dan gratis een adviesgesprek in.

Direct inschrijven? Start dan jouw intakeprocedure.

Of meld je aan voor een meeloopdag!

BFA HEEFT MAAR 25 PLEKKEN BESCHIKBAAR JAARLIJKS PER LOCATIE.

bottom of page