TALENTONTWIKKELING

Iedereen heeft een verborgen talent

BFA, de academy van schoenontwerpster en ondernemer Zeynep Dag gaat samenwerken met drie scholen uit Eindhoven aan een bijzonder project.
Het Huygenslyceum, Vakcollege, SintLucas zijn de drie scholen waarmee BFA gaat samenwerken aan een talenontwikkelingsproject voor leerlingen tussen de 12 - 17 jaar.
Gedurende 15 weken zullen 17 leerlingen van de drie scholen hun talenten leren ontdekken aan de hand van een programma die is opgesteld door Zeynep Dag.
Het project is mede dankzij de steun van Cultuur Eindhoven tot stand gekomen. Tevens heeft Brainport Eindhoven een belangrijke rol gespeeld, omdat zij alle partijen bij elkaar hebben gebracht. Ons dank is dan ook groot aan Lianne Savelberg - van den Wittenboer van Brainport Eindhoven.


"Ik ben succesvol geworden, omdat ik mijn talent heb ontdekt namelijk schoenen ontwerpen, hierdoor ben ik heel ver gekomen in het leven. Tevens doe ik iets in het leven waar ik ontzettend gelukkig van word. Dit zijn twee belangrijke aspecten voor de samenleving." Zijn de woorden die Zeynep Dag gebruikt over het project.

Leerlingen opleiden die hun talenten kunnen ontdekken en dit verder kunnen ontwikkelen. Dat heeft Nederland nodig. 

Een ander aspect is gelukkig zijn. Beide aspecten vormen een cruciaal onderdeel van het programma.
"De drie scholen waren meteen zo ontzettend enthousiast en bevlogen en dit heeft ervoor gezorgd dat we het project stevig met z’n allen hebben kunnen neerzetten.
Deze scholen kijken niet alleen naar de leerlingen, maar zien ook dat we talenten moeten opleiden. Dit maakt deze drie scholen extra bijzonder." Aldus Zeynep Dag.


De leerlingen die meedoen aan het project zullen de eerste zaadjes planten voor anderen leerlingen. BFA heeft namelijk de ambitie om het project verder nationaal op de kaart te zetten.
De drie scholen gaan de komende tijd met elkaar verder zitten om te kijken hoe ze het programma verder kunnen verduurzamen om het uiteindelijk te kunnen opnemen in het curriculum.

Jr-AriIs_400x400.jpg
brainport.png
WhatsApp Image 2020-09-13 at 16.23.34.jp

Je talent leren ontdekken

Iedereen heeft een verborgen talent.

Als jong meisje wilde ik altijd creatief bezig zijn. Echter hadden we thuis niet de middelen om dit waar te kunnen maken. Ondanks de situatie heb ik toch manieren gevonden om creatief bezig te kunnen zijn. Op jonge leeftijd ging ik al veel experimenteren en hierdoor kwam ik op mijn 18de erachter dat schoenen mijn grootste liefde is.

Door deze ervaring ben ik mij er ontzettend bewust van dat je je eigen talent moet leren ontdekken. Iedereen heeft ondanks zijn/haar situatie hier recht op.

Op mijn eigen school wil ik leerlingen die zijn/haar talent wilt ontdekken hiervoor de kans geven aan de hand van het talentontwikkeling programma. Deze heb ik speciaal samengesteld voor deze leerlingen.

Want je eigen talent ontdekken is het allermooiste wat het is.

Het zal je leiden tot jouw succesverhaal.

 

Zeynep Dag

Directeur Business Fashion Academy