top of page

Avondopleiding

 

FASHION BUSINESS 

Business Fashion Academy biedt een inspirerende avondopleiding aan voor diegenen die hun passie voor mode willen ontwikkelen en hun carrière naar een hoger niveau willen tillen. Onze avondopleiding is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van werkende professionals, zij-instromers en iedereen die graag flexibel wil studeren.

De avondopleiding bij Business Fashion Academy biedt studenten de mogelijkheid om in hun eigen tempo te studeren en hun professionele vaardigheden en kennis van de mode-industrie uit te breiden. Of je nu al werkzaam bent in de modebranche en je vaardigheden wilt versterken, of als je een carrièreswitch wilt maken en je passie voor mode wilt verkennen, onze avondopleiding is de perfecte keuze.

bfa_dag1-14.jpg

FASHION & ENTREPRENEURSHIP

Naast het verwerven van vakinhoudelijke kennis en vaardigheden, besteedt de jaaropleiding ook aandacht aan ondernemerschap en professionele ontwikkeling. Studenten leren hoe ze hun eigen merk of bedrijf kunnen opbouwen als freelancer, marketingstrategieën kunnen ontwikkelen, en zakelijk inzicht kunnen verwerven om succesvol te zijn in de mode-industrie. Ze worden aangemoedigd om kritisch na te denken, creatieve oplossingen te bedenken en te streven naar innovatie.

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

Wat de jaaropleiding van Business Fashion Academy onderscheidt, is de persoonlijke begeleiding en aandacht die elke student ontvangt. We geloven in een kleinschalige aanpak, waarbij de docenten nauw samenwerken met de studenten om hun individuele behoeften en doelen te begrijpen. Hierdoor kunnen we een ondersteunende en stimulerende leeromgeving creëren waarin studenten kunnen groeien en excelleren.

"De community op de Business Fashion Academy is geweldig. Ik heb hier gelijkgestemde medestudenten ontmoet die net zo gepassioneerd zijn over mode als ik. We ondersteunen elkaar, wisselen ideeën uit en helpen elkaar groeien. Het voelt als een tweede familie."

— Naam, titel

BFA ALUMNI LISA

TOEKOMSTPERSPECTIEF

Na afronding van de jaaropleiding hebben studenten een solide basis gelegd voor hun toekomstige carrière in de mode-industrie. Ze hebben niet alleen de nodige kennis en vaardigheden verworven, maar ook het zelfvertrouwen en de creatieve visie om succesvol te zijn. Bovendien hebben ze een waardevol netwerk opgebouwd van medestudenten, alumni en professionals uit de modebranche.

Kortom, de jaaropleiding van Business Fashion Academy biedt studenten de kans om zich onder te dompelen in de fascinerende wereld van de mode. Het is een inspirerend en uitdagend programma dat studenten in staat stelt om hun passie voor mode om te zetten in een bloeiende carrière.

 • TOT WANNEER KAN IK MIJ AANMELDEN?
  Het inschrijven voor de jaaropleiding, avondopleiding en cursussen kan vanaf nu t/m 23 augustus. Echter is het goed om te weten dat wij intake rondes houden, daarom kunnen wij niet garanderen dat je tot 23 augustus kan inschrijven. Als de opleidingen vol zitten is vol ook echt vol.
 • WAT BETEKENT VOL/ WACHTLIJST OF BEPERKT AANTAL PLAATSEN?
  Helaas betekent vol dat jij net je kans gemist hebt. Vol betekent dan ook echt vol, je kan je dan niet meer aanmelden. De wachtlijst betekent: een cursus/opleiding zit nu vol maar dit is nog niet de officiële lijst, er kunnen nog mensen afmelden en dan kan je in aanmerking komen voor nog een plekje!!
 • WAT ZIJN DE TOELATINGSEISEN?
  De jaaropleiding/ avondopleiding en cursus is toegankelijk voor iedereen die zijn of haar dromen wilt najagen. De toelatingsprocedure is in de vorm van een intakegesprek, tijdens dit gesprek wordt er vooral gefocust op je motivatie en doelen. Na dit gesprek wordt er een selectie gemaakt. De minimumleeftijd bij BFA is 16 jaar.
 • WANNEER KRIJG IK BERICHT OVER MIJN AANMELDING EN TOELATING?
  Als je je hebt aangemeld krijg je binnen 10 werkdagen bericht. In dit bericht word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek zal er vooral gefocust worden op je motivatie en je dromen. Na het intakegesprek wordt er een selectie gemaakt of jou motivatie en visie past bij BFA. Nadat de student/cursist de uitslag krijgt met aangenomen, zal de inschrijfprocedure definitief gemaakt worden met een opleidingsovereenkomst. De inschrijving is pas definitief als de opleidingsovereenkomst ondertekend met het betalingsbewijs van de reservering kosten ontvangen is door Business and fashion academy.
 • WAT KOST DE OPLEIDING?
  BFA is een particuliere opleiding, doordat het een particuliere opleiding is, ligt het collegegeld hoger dan bij het gesubsidieerde onderwijs. Met meer budget kan BFA meer investeren in betere docenten, kleinere klassen, leuke projecten en ook meer persoonlijke begeleiding bieden. Hierdoor kan BFA meer tijd in jullie besteden en dit zal leiden tot een positieve werksfeer en leeromgeving. Wat zal leiden tot unieke en gemotiveerde leerlingen die doen wat zij het liefste willen doen. De opleidingen: - Jaaropleiding: € 8700,- (betalen in termijnen is mogelijk) - Avondopleiding: € 5600,- (betalen in termijnen is mogelijk)
 • ZIJN ER TEGEMOETKOMINGEN IN STUDIEKOSTEN?
  Er zijn kosten aftrekbaar maar dit is voor iedereen verschillend. Voor meer informatie kijk dan op de belastingsdienst. Voor deze opleiding kun je geld terugkrijgen van de belastingdienst. Een belangrijke voorwaarde is dat je de kosten zelf hebt betaald. Bereken hierhoeveel.
 • HEB IK RECHT OP STUDIEFINANCIERING?
  BFA is een particulieren opleiding dus dit valt niet binnen de voorwaardes van DUO. Je hebt daarom ook geen recht op studiefinanciering. Voor deze opleiding kun je geld terugkrijgen van de belastingdienst. Een belangrijke voorwaarde is dat je de kosten zelf hebt betaald. Bereken hier hoeveel.
 • HOE BETAAL IK?
  De volgende betaalopties zijn mogelijk: Jaaropleiding 1. Het totaal bedrag direct betalen via iDEAL. 2. Factuur betaling in 1 termijn. 3. Factuur betaling in 2 termijnen. 4. Factuur betaling in 3 termijnen. 5. Factuur betaling in 6 termijnen. 6. Factuur betaling in 10 termijnen. Avondopleiding 1. Het totaal bedrag direct betalen via iDEAL. 2. Factuur betaling in 1 termijn. 3. Factuur betaling in 2 termijnen. 4. Factuur betaling in 3 termijnen. 5. Factuur betaling in 6 termijnen. 6. Factuur betaling in 10 termijnen.
 • HOE MELD IK MIJ AAN?
  1. Klik op aanmelden. 2. Vul al je gegevens in. 3. Kies een opleiding in de vakjes naar keuze + selecteer intake ronde 4. Verstuur de informatie. 5. Ontvang bevestiging, en verdere instructies.
 • WAT GEBEURT ER ALS JE JE EXAMEN NIET HAALT?
  BFA werkt in 4 trimesters de trimesters zijn verdeeld in ongeveer 8 weken. Elk trimester wordt afgesloten tijdens een examenweek waarbij een eindopdracht beoordeeld wordt. Mocht een student/cursist een onvoldoende krijgen, dan zal de student/cursist een herkansing hebben de week na je examenweek.
 • ZIJN ER STAGES?
  Een stage is tijdens de opleiding of cursus bij BFA niet verplicht. Mocht hier een student toch behoefte aan hebben, dan word je hier persoonlijk in begeleid.
 • MINIMUMLEEFTIJD
  De BFA minimumleeftijd is 16 jaar. Mocht je jonger zijn dan 18 jaar en nog niet in het bezit zijn van een startkwalificatie zoals bijvoorbeeld een havo, vwo, mbo niveau 2 of hoger diploma, dan ben je bij BFA nog steeds welkom als je ouders/ verzorgers op de hoogte zijn en als je een vrijstelling van de kwalificatieplicht hebt aangevraagd bij de leerplichtambtenaar in de gemeente waar je woont.
 • WANNEER STAAT MIJN INSCHRIJVING VAST?
  BFA wil samen met jou naar een doel werken, je stimuleren en motiveren. Alleen als deze visie ook voor jouw geld kunnen wij samenwerken. Als je zeker bent van jouw deelname en inzet kan je je aanmelden via de website. Als je aangemeld bent word je uitgenodigd voor een intakegesprek, en hierna ligt de optie tot inschrijven open. Nadat de student/ cursist op de hoogte is gesteld van de door BFA gemaakte selectie, start de inschrijfprocedureen wordt de aanmeldingen definitief gemaakt met een ondertekende opleidingsovereenkomst plus reserveringskosten. De reserveringskosten zal verrekend worden met de rest van het opleidingsgeld.
 • WAAR IS BFA GEVESTIGD?
  BFA heeft twee locaties. De locatie van Business and Fashion Academy in Eindhoven is gevestigd te Stratumseind 32. De locatie in Utrecht is gevestigd op Nieuwegracht 13.
 • NIVEAU
  BFA hanteert een HBO werk- en denkniveau. Binnen Business Fashion Academy leergemeenschap worden studenten opgeleid tot kritische en nieuwsgierige professionals die leven en werken in een multidisciplinaire en internationale samenleving van de business en fashionbranche.
 • REACTIETIJD BUSINESS FASHION ACADEMY
  De reactietijd die BFA hanteert is binnen 24 uur.
 • KLACHTENPROCEDURE
  Mochten er klachten zijn kan de student/ cursist een klacht indienen bij de klachtencommissie van Business and Fashion Academy naar het mail adres: info@businessfashionacademy.nl de klachten worden binnen vier weken verwerkt.
 • ZIJN ER VRIJSTELLINGEN?
  Business Fashion Academy geeft geen vrijstelling(en) op onderdelen van een opleiding/cursus.
 • HOE WORDT DE TOETSING GEDAAN?
  BFA heeft drie trimesters en een afstudeerperiode. Aan het einde van ieder trimester krijg je een hoofdvakbeoordeling en een eindtoets van die trimester. Je hebt voor ieder eindtoets herkansingsmogelijkheden. De afstudeerperiode wordt afgerond met een eindexamen. Hiervoor zijn er ook herkansingsmogelijkheden. BFA heeft geen schriftelijke examens. Alle examens zijn praktijkgerichte examens.

INSCHRIJVEN

Ons team staat klaar om jouw vragen te beantwoorden en een geschikte datum en tijd af te spreken.

Bij Business Fashion Academy willen we ervoor zorgen dat je goed geïnformeerd bent en de beste beslissing kunt nemen voor jouw toekomst in de mode-industrie. Door een persoonlijk gesprek in te plannen, zetten we de eerste stap naar het realiseren van jouw carrièredoelen.

 • Wil je meer te weten komen over BFA en hierdoor er achterkomen of BFA ...


  30 min

 • LAATSTE INTAKERONDE IS GESTART Wil jij je aanmelden voor de opleiding?...


  30 min

bottom of page