top of page

Avondopleiding, de enige in Nederland

 

FASHION & BUSINESS
IN 
ÉÉN OPLEIDING

Business Fashion Academy biedt een inspirerende avondopleiding aan voor diegenen die hun passie voor mode willen ontwikkelen en hun carrière naar een hoger niveau willen tillen. Onze avondopleiding is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van werkende professionals, zij-instromers en iedereen die graag flexibel wil studeren.

De avondopleiding bij Business Fashion Academy biedt studenten de mogelijkheid om in hun eigen tempo te studeren en hun professionele vaardigheden en kennis van de mode-industrie uit te breiden. Of je nu al werkzaam bent in de modebranche en je vaardigheden wilt versterken, of als je een carrièreswitch wilt maken en je passie voor mode wilt verkennen, onze avondopleiding is de perfecte keuze.

Copy of DSC00289.JPG

BUSINESS

BIJ ONS LEER JE NIET ALLEEN OVER MODE, MAAR OOK LEER JE ALLE ASPECTEN VAN DE BUSINESS ZODAT JE OOK

 LEERT GELD VERDIENEN.

IMG_3331.jpg

ALLE DISCIPLINES

BFA IS DE ENIGE OPLEIDING WAARBIJ JE AAN DE SLAG KAN MET JOUW PASSIE.

TASSEN, SIERADEN, KLEDING, LINGERIE, SCHOENEN, STYLING!

Schermafbeelding 2024-02-06 om 14.10.04.png

NOMINATIES

BIJ BFA LEIDEN WIJ JOU ZO OP DAT JE ECHT KAN UITBLINKEN IN AL JOUW 

TALENTEN.

ONZE STUDENTEN WORDEN GEZIEN EN VALLEN OP EN WINNEN PRIJZEN!

Schermafbeelding 2024-02-06 om 14.10_edited.jpg

TOEKOMST

NA HET AFRONDEN VAN BFA GAAN ONZE STUDENTEN AAN DE SLAG MET HUN EIGEN BEDRIJF, ZZP’ER BINNEN DE MODE OF BIJ EEN MODEBEDRIJF ALS CREATIVE AAN DE SLAG!

ronald 1.jpeg

DOCENTEN

BIJ BFA ZIJN JOU DOCENTEN MENSEN DIE HEBBEN GEWERKT VOOR O.A. YVES SAINT LAURENT, MARC JACOBS, HUNKEMOLLER, DE BIJENKORF, LACOSTE, VIKTOR & ROLF

SAMENWERKINGEN

BIJ BFA DOEN WIJ SAMENWERKINGEN MET BEDRIJVEN ZOALS DE BIJENKORF.

ZO LEER JE DIRECT HOE HET IN 

DE PRAKTIJK ERAAN TOEGAAT.

Schermafbeelding 2024-02-06 om 14.22.05.png

SFEER

LIEFDE STAAT BIJ ONS OP NUMMER 1.

DIT BETEKENT DAT JE TERECHTKOMT IN EEN LIEFDEVOLLE KLAS WAARBIJ 

IEDEREEN ELKAAR RESPECTEERT EN JE 

JEZELF KAN ZIJN.

Schermafbeelding 2024-02-06 om 14.22.11.png

EVENTS

ALS STUDENT BIJ BFA HEB JE EVENTS MET TOP GASTSPREKERS EN BEDRIJVEN UIT DE INDUSTRIE. WIJ WILLEN DAT JE GEÏNSPIREERD RAAKT EN LEERT NETWERKEN!

De laatste inschrijfronde is
nu gestart!

BELANGRIJKE INFORMATIE
85% van de opleiding zit al vol.
Plan een advies of intakegesprek in en kom erachter of wij bij elkaar passen.
 • TOT WANNEER KAN IK MIJ AANMELDEN?
  Het inschrijven voor de jaaropleiding, avondopleiding en cursussen kan vanaf nu t/m 23 augustus. Echter is het goed om te weten dat wij intake rondes houden, daarom kunnen wij niet garanderen dat je tot 23 augustus kan inschrijven. Als de opleidingen vol zitten is vol ook echt vol.
 • WAT BETEKENT VOL/ WACHTLIJST OF BEPERKT AANTAL PLAATSEN?
  Helaas betekent vol dat jij net je kans gemist hebt. Vol betekent dan ook echt vol, je kan je dan niet meer aanmelden. De wachtlijst betekent: een cursus/opleiding zit nu vol maar dit is nog niet de officiële lijst, er kunnen nog mensen afmelden en dan kan je in aanmerking komen voor nog een plekje!!
 • WAT ZIJN DE TOELATINGSEISEN?
  De jaaropleiding/ avondopleiding en cursus is toegankelijk voor iedereen die zijn of haar dromen wilt najagen. De toelatingsprocedure is in de vorm van een intakegesprek, tijdens dit gesprek wordt er vooral gefocust op je motivatie en doelen. Na dit gesprek wordt er een selectie gemaakt. De minimumleeftijd bij BFA is 16 jaar.
 • WANNEER KRIJG IK BERICHT OVER MIJN AANMELDING EN TOELATING?
  Als je je hebt aangemeld krijg je binnen 10 werkdagen bericht. In dit bericht word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek zal er vooral gefocust worden op je motivatie en je dromen. Na het intakegesprek wordt er een selectie gemaakt of jou motivatie en visie past bij BFA. Nadat de student/cursist de uitslag krijgt met aangenomen, zal de inschrijfprocedure definitief gemaakt worden met een opleidingsovereenkomst. De inschrijving is pas definitief als de opleidingsovereenkomst ondertekend met het betalingsbewijs van de reservering kosten ontvangen is door Business and fashion academy.
 • WAT KOST DE OPLEIDING?
  BFA is een particuliere opleiding, doordat het een particuliere opleiding is, ligt het collegegeld hoger dan bij het gesubsidieerde onderwijs. Met meer budget kan BFA meer investeren in betere docenten, kleinere klassen, leuke projecten en ook meer persoonlijke begeleiding bieden. Hierdoor kan BFA meer tijd in jullie besteden en dit zal leiden tot een positieve werksfeer en leeromgeving. Wat zal leiden tot unieke en gemotiveerde leerlingen die doen wat zij het liefste willen doen. De opleidingen: - Jaaropleiding: €9700,- (betalen in termijnen is mogelijk) - Avondopleiding: €6700,- (betalen in termijnen is mogelijk)
 • HEB IK RECHT OP STUDIEFINANCIERING?
  BFA is een particulieren opleiding dus dit valt niet binnen de voorwaardes van DUO. Je hebt daarom ook geen recht op studiefinanciering.
 • HOE BETAAL IK?
  De volgende betaalopties zijn mogelijk: Jaaropleiding 1. Het totaal bedrag direct betalen via iDEAL. 2. Factuur betaling in 1 termijn. 3. Factuur betaling in 2 termijnen. 4. Factuur betaling in 3 termijnen. 5. Factuur betaling in 6 termijnen. 6. Factuur betaling in 10 termijnen. Avondopleiding 1. Het totaal bedrag direct betalen via iDEAL. 2. Factuur betaling in 1 termijn. 3. Factuur betaling in 2 termijnen. 4. Factuur betaling in 3 termijnen. 5. Factuur betaling in 6 termijnen. 6. Factuur betaling in 10 termijnen.
 • HOE MELD IK MIJ AAN?
  Om BFA-student te worden dien je een intakegesprek te voeren. Het gesprek kan je inplannen via de site van BFA. Binnen twee weken na het voeren van het intakegesprek krijg je te horen of je bent aangenomen.
 • WAT GEBEURT ER ALS JE JE EXAMEN NIET HAALT?
  BFA werkt in 4 periodes de trimesters zijn verdeeld in ongeveer 8 weken. Elk trimester wordt afgesloten tijdens een examenweek waarbij een eindopdracht beoordeeld wordt. Mocht een student/cursist een onvoldoende krijgen, dan zal de student/cursist een herkansing hebben de week na je examenweek.
 • ZIJN ER STAGES?
  Een stage is tijdens de opleiding of cursus bij BFA niet verplicht. Mocht hier een student toch behoefte aan hebben, dan word je hier persoonlijk in begeleid.
 • MINIMUMLEEFTIJD
  De BFA minimumleeftijd is 16 jaar. Mocht je jonger zijn dan 18 jaar en nog niet in het bezit zijn van een startkwalificatie zoals bijvoorbeeld een havo, vwo, mbo niveau 2 of hoger diploma, dan ben je bij BFA nog steeds welkom als je ouders/ verzorgers op de hoogte zijn en als je een vrijstelling van de kwalificatieplicht hebt aangevraagd bij de leerplichtambtenaar in de gemeente waar je woont.
 • WANNEER STAAT MIJN INSCHRIJVING VAST?
  BFA wil samen met jou naar een doel werken, je stimuleren en motiveren. Alleen als deze visie ook voor jouw geld kunnen wij samenwerken. Als je zeker bent van jouw deelname en inzet kan je je aanmelden via de website. Als je aangemeld bent word je uitgenodigd voor een intakegesprek, en hierna ligt de optie tot inschrijven open. Nadat de student/ cursist op de hoogte is gesteld van de door BFA gemaakte selectie, start de inschrijfprocedureen wordt de aanmeldingen definitief gemaakt met een ondertekende opleidingsovereenkomst plus reserveringskosten. De reserveringskosten zal verrekend worden met de rest van het opleidingsgeld.
 • WAAR IS BFA GEVESTIGD?
  BFA heeft twee locaties. De locatie van Business and Fashion Academy in Eindhoven is gevestigd te Stratumseind 32. De locatie in Utrecht is gevestigd op Nieuwegracht 13.
 • NIVEAU
  BFA hanteert een HBO werk- en denkniveau. Binnen Business Fashion Academy leergemeenschap worden studenten opgeleid tot kritische en nieuwsgierige professionals die leven en werken in een multidisciplinaire en internationale samenleving van de business en fashionbranche.
 • REACTIETIJD BUSINESS FASHION ACADEMY
  De reactietijd die BFA hanteert is binnen 24 uur.
 • KLACHTENPROCEDURE
  Mochten er klachten zijn kan de student/ cursist een klacht indienen bij de klachtencommissie van Business and Fashion Academy naar het mail adres: info@businessfashionacademy.nl de klachten worden binnen vier weken verwerkt.
 • ZIJN ER VRIJSTELLINGEN?
  Business Fashion Academy geeft geen vrijstelling(en) op onderdelen van een opleiding/cursus.
 • HOE WORDT DE TOETSING GEDAAN?
  BFA heeft drie periodes en een afstudeerperiode. Aan het einde van ieder periodes krijg je een hoofdvakbeoordeling en een eindtoets van die periodes. Je hebt voor ieder eindtoets herkansingsmogelijkheden. De afstudeerperiode wordt afgerond met een eindexamen. Hiervoor zijn er ook herkansingsmogelijkheden. BFA heeft geen schriftelijke examens. Alle examens zijn praktijkgerichte examens.

INSCHRIJVEN

Ons team staat klaar om jouw vragen te beantwoorden en een geschikte datum en tijd af te spreken.

Bij Business Fashion Academy willen we ervoor zorgen dat je goed geïnformeerd bent en de beste beslissing kunt nemen voor jouw toekomst in de mode-industrie. Door een persoonlijk gesprek in te plannen, zetten we de eerste stap naar het realiseren van jouw carrièredoelen.

 • Wil je meer te weten komen over BFA en hierdoor er achterkomen of BFA ...


  30 min.

 • Wil jij je aanmelden voor de opleiding? Plan dan jou intakegesprek!


  30 min.

 • Want to learn more about BFA and thereby find out if BFA is right for ...


  30 min.

FASHION & ENTREPRENEURSHIP

Naast het verwerven van vakinhoudelijke kennis en vaardigheden, besteedt de jaaropleiding ook aandacht aan ondernemerschap en professionele ontwikkeling. Je leert hoe je jouw eigen merk of bedrijf kan opbouwen, aan de slag kan gaan als freelancer, marketingstrategieën kan ontwikkelen, en zakelijk inzicht kunnen verwerven om succesvol te zijn in de mode-industrie. Je wordt aangemoedigd om kritisch na te denken, creatieve oplossingen te bedenken en te streven naar innovatie.

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

Wat de jaaropleiding van Business Fashion Academy onderscheidt, is de persoonlijke begeleiding en aandacht die elke student ontvangt. We geloven in een kleinschalige aanpak, waarbij de docenten nauw samenwerken met je om jouw individuele behoeften en doelen te realiseren. Hierdoor kunnen we een ondersteunende en stimulerende leeromgeving creëren waarin je kan groeien en excelleren.

"De community op de Business Fashion Academy is geweldig. Ik heb hier gelijkgestemde medestudenten ontmoet die net zo gepassioneerd zijn over mode als ik. We ondersteunen elkaar, wisselen ideeën uit en helpen elkaar groeien. Het voelt als een tweede familie."

— Naam, titel

BFA ALUMNI LISA

TOEKOMSTPERSPECTIEF

Na afronding van de jaaropleiding heb je een solide basis gelegd voor jouw toekomstige carrière in de mode-industrie. Je hebt niet alleen de nodige kennis en vaardigheden verworven, maar ook het zelfvertrouwen en de creatieve visie om succesvol te zijn. Bovendien heb je een waardevol netwerk opgebouwd van medestudenten, alumni en professionals uit de modebranche.

Kortom, de jaaropleiding van Business Fashion Academy biedt jou de kans om je onder te dompelen in de fascinerende wereld van de mode. Het is een inspirerend en uitdagend programma dat jou in staat stelt om jouw passie voor mode om te zetten in een bloeiende carrière.

bottom of page