top of page

Duurzaamheid

UNIQUE LOCATIES

HOE WIJ OMGAAN MET ONZE PLANEET

Bij Business Fashion Academy zetten we ons volledig in voor duurzaamheid. Als duurzame school hebben wij een reeks initiatieven geïmplementeerd die bijdragen aan een verantwoordelijke omgang met onze planeet. 

Papiergebruik

Een van onze kernpraktijken is het verminderen van papiergebruik, waarmee we niet alleen bomen sparen maar ook de afvalproductie minimaliseren. We scheiden afval zorgvuldig en stimuleren het gebruik van navulbare flessen om plastic afval te verminderen.

Onze tuinen

Onze tuinen worden duurzaam beheerd, waarbij geen materialen worden gebruikt die schadelijk zijn voor het milieu, en al onze schoonmaakmiddelen zijn biologisch afbreekbaar. Deze maatregelen verzekeren dat onze impact op het milieu zo minimaal mogelijk is.

Een bijzonder aspect is de eigen moestuin, die zorgvuldig wordt onderhouden door zowel docenten als studenten. Deze tuin levert biologische groenten en fruit, die direct gebruikt worden in onze keuken, waardoor we vers en duurzaam voedsel aan onze community kunnen bieden. Deze praktijk bevordert niet alleen een gezonde levensstijl maar versterkt ook de band tussen onze studenten en de natuur.

Biodiversiteit

Daarnaast is onze tuin een toevluchtsoord voor biodiversiteit; we hebben speciaal gekozen voor planten en bloemen die belangrijk zijn voor bijen en andere bestuivende insecten. Deze keuze draagt bij aan het behoud van de biodiversiteit en biedt een praktijkvoorbeeld van duurzaam tuinieren aan onze studenten.

Voedselvoorziening

Daarnaast kiezen we voor een unieke benadering van onze voedselvoorziening: al het groente en fruit worden persoonlijk opgehaald door onze docenten en studenten, waardoor we het gebruik van bezorgdiensten met auto's vermijden. Dit draagt bij aan minder verkeer en uitstoot. Ook zijn al onze koffie, thee, groente en fruit biologisch, wat past binnen onze filosofie van milieubewust en gezond leven.

Panden van BFA

Onze panden zijn uitgerust met klimaatknoppen, waardoor we energie-efficiënt kunnen verwarmen en koelen. Door deze aanpak minimaliseren we onze ecologische voetafdruk en leveren we een actieve bijdrage aan een duurzamere wereld. Bij Business Fashion Academy zijn we trots dat we vooroplopen in milieubewuste praktijken in het onderwijs.

Een van onze kerninitiatieven is het volledig elimineren van het gebruik van plastic binnen onze instelling. We hebben plastic vervangen door duurzame alternatieven in alle aspecten van onze operaties.

Verder hebben we besloten om geen kartonnen bekers meer te gebruiken. In plaats daarvan moedigen we zowel medewerkers als studenten aan om hun eigen herbruikbare bekers en mokken te gebruiken. Dit beleid helpt niet alleen het afval dat geproduceerd wordt door wegwerpproducten te verminderen, maar stimuleert ook een meer verantwoorde consumptiecultuur binnen onze gemeenschap.

Daarnaast is al ons toiletpapier gemaakt van gerecycled materiaal. Door gerecycled toiletpapier te gebruiken, dragen we bij aan het verminderen van ontbossing en het bevorderen van een circulaire economie, waarbij afval opnieuw wordt gebruikt en verwerkt tot nieuwe producten.

Materialen

Een sleutelaspect van ons curriculum en onze operationele filosofie is het exclusieve gebruik van gerecyclede en biologische stoffen. Wij kopen geen nieuwe stoffen aan; in plaats daarvan kiezen we ervoor om te werken met materialen die een minimale impact hebben op onze planeet.

Wij moedigen onze studenten sterk aan om binnen hun projecten en ontwerpen uitsluitend deze milieuvriendelijke materialen te gebruiken. Door hen te onderwijzen over en te laten werken met gerecyclede en biologische stoffen, bevorderen we niet alleen hun creativiteit maar ook hun bewustzijn van duurzaamheidspraktijken.

Duurzaamheid is een kernonderdeel van het curriculum bij BFA. Onze studenten krijgen uitgebreid les in hoe de mode-industrie kan bijdragen aan milieubescherming en welke rol zij als toekomstige modeprofessionals kunnen spelen in het vormgeven van een duurzamere wereld. Deze onderwerpen worden als een rode draad door alle lessen geweven, waardoor studenten voortdurend worden blootgesteld aan duurzame praktijken en deze ook leren toepassen in hun professionele leven.

Bij BFA geloven we dat we de toekomst opleiden. Door onze studenten vanaf de basis duurzame waarden bij te brengen, streven we ernaar een nieuwe generatie modeprofessionals te creëren die niet alleen technisch bekwaam zijn, maar ook diep begrijpen hoe cruciaal hun rol is in het bevorderen van een milieubewuste en ethisch verantwoorde mode-industrie.

BFA charity.jpeg
bottom of page