• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
vN3Sm0l8Dw98OMsw9v.gif

Vragen?

HIERONDER WORDEN ER VRAGEN BEANTWOORD.

JE KAN NATUURLIJK OOK ALTIJD VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OPNEMEN. 

Veelgestelde vragen

TOT WANNEER KAN IK MIJ AANMELDEN?


Het inschrijven voor de jaaropleiding, avondopleiding en cursussen kan vanaf nu t/m 23 augustus. Echter is het goed om te weten dat wij intake rondes houden, daarom kunnen wij niet garanderen dat je tot 23 augustus kan inschrijven. Als de opleidingen vol zitten is vol ook echt vol.
KAN IK MIJ VOOR MEERDERE CURSUSSEN AANMELDEN?


Jazeker! Bij BFA bieden wij ook de mogelijkheid om cursussen te combineren; je kunt dus precies volgen waar jij behoefte aan hebt!
WAT BETEKENT VOL/ WACHTLIJST OF BEPERKT AANTAL PLAATSEN?


Helaas betekent vol dat jij net je kans gemist hebt.. Vol betekent dan ook echt vol, je kan je dan niet meer aanmelden. De wachtlijst betekent: een cursus/opleiding zit nu vol maar dit is nog niet de officiële lijst, er kunnen nog mensen afmelden en dan kan je in aanmerking komen voor nog een plekje!!
WAT ZIJN DE TOELATINGSEISEN?


De jaaropleiding/ avondopleiding en cursus is toegankelijk voor iedereen die zijn of haar dromen wilt najagen. De toelatingsprocedure is in de vorm van een intakegesprek, tijdens dit gesprek wordt er vooral gefocust op je motivatie en doelen. Na dit gesprek wordt er een selectie gemaakt.

De minimumleeftijd bij BFA is 16 jaar.
WANNEER KRIJG IK BERICHT OVER MIJN AANMELDING EN TOELATING?


Als je je hebt aangemeld krijg je binnen 10 werkdagen bericht. In dit bericht word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek zal er vooral gefocust worden op je motivatie en je dromen. Na het intakegesprek wordt er een selectie gemaakt of jou motivatie en visie past bij BFA. Nadat de student/cursist de uitslag krijgt met aangenomen, zal de inschrijfprocedure definitief gemaakt worden met een opleidingsovereenkomst. De inschrijving is pas definitief als de opleidingsovereenkomst ondertekend met het betalingsbewijs van de reservering kosten ontvangen is door Business and fashion academy.
WAT KOST DE OPLEIDING?


BFA is een particuliere opleiding, doordat het een particuliere opleiding is, ligt het collegegeld hoger dan bij het gesubsidieerde onderwijs. Met meer budget kan BFA meer investeren in betere docenten, kleinere klassen, leuke projecten en ook meer persoonlijke begeleiding bieden. Hierdoor kan BFA meer tijd in jullie besteden en dit zal leiden tot een positieve werksfeer en leeromgeving. Wat zal leiden tot unieke en gemotiveerde leerlingen die doen wat zij het liefste willen doen.

De opleidingen:

- Jaaropleiding: € 8700,- (betalen in termijnen is mogelijk)

- Avondopleiding: 5600,- (betalen in termijnen is mogelijk)
ZIJN ER TEGEMOETKOMINGEN IN STUDIEKOSTEN?


Er zijn kosten aftrekbaar maar dit is voor iedereen verschillend. Voor meer informatie kijk dan op de belastingsdienst.

Voor deze opleiding kun je geld terugkrijgen van de belastingdienst. Een belangrijke voorwaarde is dat je de kosten zelf hebt betaald. Bereken hier hoeveel.
HEB IK RECHT OP STUDIEFINANCIERING?


BFA is een particulieren opleiding dus dit valt niet binnen de voorwaardes van DUO. Je hebt daarom ook geen recht op studiefinanciering.

Voor deze opleiding kun je geld terugkrijgen van de belastingdienst. Een belangrijke voorwaarde is dat je de kosten zelf hebt betaald. Bereken hier hoeveel.
HOE BETAAL IK?


De volgende betaalopties zijn mogelijk: Jaaropleiding 1. Het totaal bedrag direct betalen via iDEAL. 2. Factuur betaling in 1 termijn. 3. Factuur betaling in 2 termijnen. 4. Factuur betaling in 3 termijnen. 5. Factuur betaling in 6 termijnen. 6. Factuur betaling in 10 termijnen. Avondopleiding 1. Het totaal bedrag direct betalen via iDEAL. 2. Factuur betaling in 1 termijn. 3. Factuur betaling in 2 termijnen. (+ 48,- euro) 4. Factuur betaling in 3 termijnen. (+ 96,- euro) 5. Factuur betaling in 6 termijnen. (+ 192,-euro) 6. Factuur betaling in 10 termijnen. (+ 288,-euro)
HOE MELD IK MIJ AAN?


1. Klik op aanmelden.

2. Vul al je gegevens in.

3. Kies een opleiding in de vakjes naar keuze + selecteer intake ronde

4. Verstuur de informatie.

5. Ontvang bevestiging, en verdere instructies.
WAT GEBEURT ER ALS JE JE STUDIEPUNTEN NIET HAALT?


BFA werkt in 4 semesters de semesters zijn verdeeld in 8 weken. Mocht je niet al je studiepunten behaald hebben, dan heb je nog een week de kans om te herkansen.
ZIJN ER STAGES?


Een stage is tijdens de opleiding of cursus bij BFA niet verplicht. Mocht hier een student toch behoefte aan hebben, dan word je hier persoonlijk in begeleid.
MINIMUMLEEFTIJD


De BFA minimumleeftijd is 16 jaar. Mocht je jonger zijn dan 18 jaar en nog niet in het bezit zijn van een startkwalificatie zoals bijvoorbeeld een havo, vwo, mbo niveau 2 of hoger diploma, dan ben je bij BFA nog steeds welkom als je ouders/ verzorgers op de hoogte zijn en als je een vrijstelling van de kwalificatieplicht hebt aangevraagd bij de leerplichtambtenaar in de gemeente waar je woont.
WANNEER STAAT MIJN INSCHRIJVING VAST?


BFA wil samen met jou naar een doel werken, je stimuleren en motiveren. Alleen als deze visie ook voor jouw geld kunnen wij samenwerken. Als je zeker bent van jouw deelname en inzet kan je je aanmelden via de website. Als je aangemeld bent word je uitgenodigd voor een intakegesprek, en hierna ligt de optie tot inschrijven open. Nadat de student/ cursist op de hoogte is gesteld van de door BFA gemaakte selectie, start de inschrijfprocedure en wordt de aanmeldingen definitief gemaakt met een ondertekende opleidingsovereenkomst plus reserveringskosten. De reserveringskosten zal verrekend worden met de rest van het opleidingsgeld.
WAAR IS BFA GEVESTIGD?


De locatie van Business and Fashion Academy is: Stratumseind 32, 5611 ET in Eindhoven. Het pand waar BFA gevestigd is heet de Oude Rechtbank, en is het oudste gebouw van Eindhoven, in 1872 was de Oude Rechtbank een gevangenis. De Oude Rechtbank is een inspirerende plek met veel historie gevestigd in het centrum van Eindhoven. BFA vindt het belangrijk dat onze studenten les krijgen in een omgeving waar ze veel inspiratie kunnen opdoen.
NIVEAU


Het niveau wat Business Fashion Academy hanteert is ter voorbereiding op een HBO in de mode, ter verdieping van MBO, direct na middelbare school, als tussen- of oriëntatiejaar. Binnen Business Fashion Academy leergemeenschap worden studenten

opgeleid tot kritische en nieuwsgierige professionals die leven en werken in een multidisciplinaire en internationale samenleving van de business en fashionbranche.
REACTIETIJD BUSINESS FASHION ACADEMY


De reactietijd die BFA hanteert is binnen 24 uur.
KLACHTENPROCEDURE


Mochten er klachten zijn kan de student/ cursist een klacht indienen bij de klachtencommissie van Business and Fashion Academy naar het mail adres: info@businessfashionacademy.nl de klachten worden binnen vier weken verwerkt.